maandag 26 augustus 2013

STOF driehoekig ritstasje

Dit tasje had ik al een tijdje geleden gepind, maar nog niet uitgeprobeerd. Het schrok mij eerlijk gezegd een beetje af omdat het patroon er zo ingewikkeld uitzag om te tekenen.

Er is wel een tutorial, maar niet echt een patroon. Dit is eigenlijk totaal geen probleem (in tegenstelling tot wat ik dacht) want de tutorial legt heel mooi en duidelijk uit hoe je juist het patroon moet tekenen. Het voordeel is dat je het patroon kan tekenen met de afmetingen die je zelf wilt. Maar aangezien ik nog niet echt wist hoe het tasje zou uitvallen heb ik op zeker gespeeld en dus gewoon de maten overgenomen (meeste toch, aan de lengte heb ik een beetje gepruts want mijn papier was net een beetje te kort ... typisch me :) ) zoals in de tutorial opgenomen. Ik denkt dat ik de volgende keer het tasje wel ietsje langer zou maken want nu is het ietsje hoger dan het lang is.

Ik moet zeggen dat ik het wel een handig en ruim tasje vind. En het is ook leuk dat het min of meer uit zichtzelf kan rechtstaan (dit is door de brede onderkant). Kortom, een echte aanrader ... (ook niet zo tijdsintensief, dus ideaal...)

Ik noem dit het driehoekig tasje omdat het vanaf de zijkant bekeken een driehoekig vormpje heeft.

Ook het stofje werd een tijdje geleden gekocht omdat ik meteen dol was op de uiltjes. Maar jullie kennen dat misschien ook, een zeer leuk stofje (dus moet je het kopen) maar wat doe je er dan mee? Ik wil dan vooral het leuke stofje niet verprutsen dus zit ik dagenlang te twijfelen over wat ik ermee moet...

Maar kijk, dit is het resultaat:

ene zijde van het tasje met vooral paarse en lieve uiltjes

andere zijde met aantal norse uiltjes, en toch blijven ze cute

zijaanzicht met driehoekje

zijaanzicht met driehoekje

Tutorial vind je hier.
 
Thank you very much Maryanne and Caroline from Sew Together.

2 opmerkingen:

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...