maandag 12 augustus 2013

GLAS Bubbels met bakpoeder

Een collega van mijn ma die onlangs een cursus voor het branden van glaskralen volgde wist te vertellen dat je door simpelweg bakpoeder bubbels in je glas kan krijgen.

Natuurlijk wilde ik dit onmiddellijk uittesten. Eerst werd wat gegoogled, en inderdaad ik vond hier en daar wel iets terug over het feit dat bakpoeder bellen of bubbels in je werkje kan maken. De technieken om dit te doen verschilden wel van elkaar. De ene blog of site beschreef het maken van een papje met het poeder en dit dat dan op een glasplaat smeren en afdekken met clear glas, bij een ander moest je gewoon het bakpoeder op de glasplaat strooien en dan afdekken, bij nog een ander was het nog ietsje anders ... Kortom er zijn zoveel verschillende technieken dat je best het een en ander eens uittest en kijkt wat voor jou het beste werkt.

En zo geschiedde ...

Hieronder zijn de eerste testresultaten. Overal heb ik heb het bakpoeder met een klein beetje water tot een korrelige pasta vermengd.
  • veel bakpoeder tussen wit glas en helder glas


Op de foto's kan je nog wat restanten van het bakpoeder zien doordat niet al het bakpoeder bedekt was door het glas. Ik moet zeggen dat dit ook wel zo zijn charme heeft, het geeft een zekere ruwheid aan het werkje ...

  • klein beetje bakpoeder tussen blauw glas en helder glas


 
  • matig bakpoeder tussen dichroic glas en helder glas  • zeer veel bakpoeder tussen geel glas en helder glas
 

Van weinig tot veel bakpoeder, de resultaten op een rijtje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...