woensdag 31 juli 2013

GLAS Summer

Nu mijn hotpot weer snel werkt (in vorige post vertelde ik dat ik wat probleempjes met mijn potje ondervond) kan ik weer meer en sneller glas fusen, wat natuurlijk veel meer fun is en meer werkjes oplevert...

Deze werkjes zijn eigenlijk helemaal anders dan anders. Meestal ben ik erg voorzichtig in het combineren van kleuren en maak ik geen te grote cabochons.

Maar een mens moet alles eens testen en dus zijn hier wat atypische cabochons. Ik moet zeggen dat ik ze toch erg mooi vind, ze zijn lekker zomers.

voor fusen
 
Je kan meteen al zien dat dit grote cabochons gaan worden met sterk contrasterende kleuren. Wat je misschien niet zo goed op deze foto ziet is dat alles op een wit glasplaatje ligt. Vooral bij de blauwrode opstelling komt dit later mooi tot zijn recht omdat het blauw en rode glas clear (doorzichtig) is en niet opaque (ondoorzichtig).
 
net na fusen (nog niet afgekoeld)
 
je kan zien dat dit de cabochons zijn als ze net de microgolfoven komen. Het rode glas is nog echt zwart en het geeloranje glas is nog rood.
 
uiteindelijk resultaat
 
Dit is het definitief resultaat. Nu kan je wel beter zien dat de werkje op wit glas lagen. Zoals al eerder gezegd zie je dit vooral bij het clear blauwe en rode glas, door de witte ondergrond worden deze kleuren eigenlijk ook opaque.
 
 
 
Nu nog op oorhangers plakken en klaar is kees...

2 opmerkingen:

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...