maandag 22 juli 2013

GLAS Millefiori

Millefiori wil eigenlijk 'duizend bloemen' zeggen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het millefioriglas meestal enkel, daarmee bedoel ik 1 bloempje per werk gebruik, en dus geen duizend.

Dit omdat ik eigenlijk niet zo'n fan ben van heel veel verschillende kleuren en soorten bloemen bijeen, ik ben nogal van het principe eenvoud siert...

Maar ik zag op pinterest en andere sites dat veel mensen er blijkbaar wel in slagen om meerdere millefiori te combineren, zonder echt kitscherig of kinderachtig te zijn.

Ik had in mijn pakketje enkele millefiori die niet echt een partner hadden, cabochons voor oorringen kon ik dan ook met deze millefiori niet maken. Momenteel heb ik graag dat mijn oorringen min of meer gelijk zijn, of toch uit dezelfde millefiori opgebouwd zijn. Vroeger droeg ik wel dikwijls twee verschillende oorringen, maar om de een of andere reden vind ik dit nu niet meer echt mooi ... Mensen veranderen hé.

Maar goed, de verschillende partnerloze millefiori's werden op een (min of meer toch) ovaal zwart glasplaatje samen gefused.

Dit is het uiteindelijke resultaat:


 

Ik moet zeggen dat ik het wel een mooi resultaat vind (er zit wel redelijk veel reflectie/glans op de foto's). Ik ben er wel nog niet echt uit of ik dit werkje als hanger dan wel als ring verder zal verwerken ...

Zoals je kan zien was de millefiori rechts wat groter dan de andere, waardoor de oorspronkelijke ovaalvorm precies wat naar daar is uitgelopen.

1 opmerking:

 1. Precies of ze gevangen zitten
  ...
  Tja, dat is natuurlijk ook zo hé :-)
  Mooi resultaat!
  Ik zou gaan voor een hanger, hehe

  BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...