woensdag 19 juni 2013

STOF Kaartenmapje

Het internet staat echt vol leuke tuto's om te naaien. Het komt er nu alleen nog op aan om tijd te vinden om ze allemaal eens uit te proberen. Deze is zeker een aanrader: kaartenmapje van hilde@home.

Het ziet er aartsmoeilijk uit, maar door de handige en goede tuto van Hilde viel het eigenlijk zeer goed mee. Al moet ik wel toegeven dat ik even op het instrijken van de vakjes gevloekt heb... Dit lag deels aan de stof, en deels aan mezelf.

  • De stof: bolletjes waardoor je natuurlijk onmiddellijk ziet dat je een beetje schuin gaat.
  • Mezelf: een beetje te snel de stof willen snijden, dus niet echt erop gelet of ik wel recht knipte ten opzichte van de bolletjes (wat dus uiteraard het geval niet was), en mij ook wat willen haasten met het instrijken zelf...

Gevolg: een aantal keer overnieuw mogen beginnen, maar uiteindelijk ben ik toch best tevreden met het resultaat. Om de bolletjes min of meer recht te krijgen heb ik wel wat moeten foefelen maar dat kan je niet echt zien (of dat hoop ik toch).

Ik had ook geen toffe elastiek in huis dus werd het een gewone witte. Om de witte elastiek toch iet of wat te 'pimpen' heb ik er knoopjes op genaaid.

binnenzijde

een flapje toegevouwen

alle flapjes toegevouwen

volledig gesloten met elastiekje


Zoals je kan zien op de foto's komt de binnenstof een beetje buitenpiepen, daarom denk ik dat ik de volgende keer de buitenstof een klein beetje groter moet snijden dan de binnenstof.

De tutorial vind je hier.

Bedankt Hilde voor deze toffe tutorial!

2 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan! En inderdaad, bolletjes zijn niet altijd ideaal, want soms trekt de stof ook wat scheef bioj het strijken, heb ik ook al ondervonden :-). Maar je eindresultaat is echt wel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig!!! Leuk kaartenmapje. Zoiets is altijd heeel handig, gezien de grote hoeveelheid kaartjes een mens in zijn bezit heeft; als men tenminste wil vermijden dat je portefeuille ontploft. Heel mooi gedaan, leuke stof en er is absoluut geen foefelare te zien ;-)
    Ik ben heel erg onder de indruk! (niet dat ik ooit getwijfeld heb aan je kunnen hoor ;p)

    BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...