zondag 27 juli 2014

FOTO Ijsland #8

Op dag 7 bezochten we de steek van Myvatn. Myvatn is een streek met zeer veel vulkanische activiteit die zich op zijn beurt vertaalt in fumarolen, solfataren, kokende modderpoelen, pseudokraters, ... Deze streek was voor mij echt een hoogtepunt door de prachtige kleurschakeringen.
een eerste voorbeeld van prachtige kleurschakeringen: het water versus de sneeuw en de aarde, prachtig! (Viti-krater)

Nog zo'n prachtig voorbeeld van intrigerende kleurschakeringen is het solfataren en fumarolenveld Hverir (Námaskard). Naast de prachtige kleurschakeringen zijn ook de kokende modderpoelen en stomende kraters echt speciaal om te zien.
  


 

 In Leirhnjukur stopten we om een wandeling te maken (we moesten zelfs nog een stukje door sneeuw!).

Prachtig contrast tussen de bruinrode voorgrond, het water en de achterliggende (zwarte) lavaveldenNa al deze prachtige kleurschakeringen ging het richting Dimmuborgir. Hier kwamen we uiteraard langs de bekendste rotsformaties, nl. 'het gat' en de 'Kirkja'.Natuurlijk werd er ook gestopt op een plekje met mooi zicht op de pseudokraters die zich 'in' het meer zelf bevinden.


wat fauna aan de waterkant

wat flora aan de waterkant

 

Afsluiten deden we bij de prachtige Goðafoss, een brede hoefijzervormige waterval.En nog een laatste, zeer idyllische, foto van deze dag:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...