dinsdag 22 juli 2014

FOTO Ijsland #7


Vandaag stond weer één van de vele hoogtepunten op het programma: Whale watching! Ikzelf had hier enorm naar uitgekeken, hopend op een zelfde ervaring als in Zuid-Afrika (meer hierover hier).

Maar voordat het zover was moesten we nog vele andere (zeer mooie) dingen zien die dag ( whale watching was maar in de late voormiddag voorzien).

Een eerste stop was voorzien aan een prachtige waterval in de Gljúfursá.Na de waterval ging het richting de hoogst gelegen boerderij in Mödrudalur. In deze omgeving zagen we prachtige landschappen met smeltend ijs/sneeuw. Het blauwe smeltwater in combinatie met de bruine aarde, afgetopt met witte sneeuw, zorgen voor prachtige zichten. We hadden ook een mooi zicht op de Herðubreið.
zicht op de Herðubreið
 


Dan reden we door richting de Dettifoss en de Hafragilsfoss. De Dettifoss is een prachtige en krachtige waterval, we hadden zelfs het geluk van er een regenboog te zien (niet verwonderlijk als je naar die prachtig blauwe hemel kijkt).


Dettifoss


Dettifoss


regenboog bij de Dettifoss


Hafragilsfoss


Hierna een stop aan de Asbyrgikloof, waar we tot aan verschillende uitkijkplatforms wandelden om zo een mooi zicht op de kloof te krijgen.In Tjörnes stopten we om de puffins (voor mij persoonlijk een hoogtepunt, vreugdedansje) te zien. We zagen zeer veel puffins maar jammergenoeg zaten ze vrij ver op zee (moeilijk om een mooie foto te kunnen nemen). Normaal zitten de puffins op de rotsen te broeden, maar blijkbaar was het daar die dag wat te warm voor en zochten de vogeltjes verkoeling op de zee.dit is een 'kolonie' puffins
Meer puffins zagen we ook tijdens de whale watching.

We sloten de dag af met, zoals eerder gezegd, whale watching. We hadden tijdens de whale watching het geluk van enkele bultruggen en blauwe vinvissen te zien, prachtig! De walvissen kwamen dichter dan ik ze in Zuid-Afrika had gezien, maar helaas doken ze ook veel sneller onder en waren ze slechts kort boven water, wat het fotograferen natuurlijk moeilijk maakt.

 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...