dinsdag 15 juli 2014

FOTO Ijsland #4

Volgens het programma zouden we vandaag langs de gletsjertongen van de Vatnajökull komen, naar Skaftafell gaan en eindigen bij het gletsjermeer Jökulsarlon. Elk op zich al hoogtepunten!

Maar voor dit alles had de chauffeur nog een verassing voor ons in petto: een supermooie waterval, de Stjornarfoss. Ik vind dit persoonlijk een van de mooiste watervallen die we zagen, het is een brede in verschillende trappen vallende waterval. De laatste trap is mooi glooiend en geeft daardoor een ietwat bolle indruk. Als kers op de taart waren op de zijkant van de waterval enkele schaapjes aan het grazen.


zo'n mooie zichten zijn in Ijsland geen uitzondering


hoe schattig!Na deze prachtige waterval gingen we richting Dverghamrar, naar het schijnt zou je hier nog dwergen kunnen horen fluisteren ...idyllische bloempjes


rood vetplantje

De tocht ging verder langs de spoelvlakte van Skeiðarársandur, prachtige zichten op de gletsjertongen van de Vatnajökull richting de Svartifoss in Skaftafell.


Spoelvlakte

zicht op een gletsjertong


uitzicht vanaf Skaftafell


Svartifoss


Svartifoss


Hundafoss
Vetplantje

 
Na de wandeling naar de Svartifoss was het tijd voor een lunch, we zouden wel nog terugkeren naar Skaftafell voor een wandeling naar de Skaftafellsjökull.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...