zondag 17 maart 2013

GLAS gevangen bloemetjes

Heb toch nog eens een poging ondenomen om millefiori tussen twee doorzichtige glasplaatsjes te leggen. Omdat ik geen millefiori wilde 'verprutsen' heb ik millefiori genomen die al gebroken waren bij de levering (gelukkig was dat maar bij een millefiorietje het geval) en hun kleine broertje.

Deze keer is het wel gelukt (glas verschoof niet continu) en heb zelfs nog een leuke bijkomstigheid: drie mooie luchtbelletjes in het werkstukje (die dan ook nog eens perfect gepositioneerd zijn, als dat geen mooi toeval is ...).

De truc is eigenlijk dat het stukje volledig in evenwicht moet zijn, probleem hierbij is dat de millefiori stukje allemaal een verschillende hoogte en grootte hebben. Ik heb er nu dan ook voor geopteerd om twee even hoge en redelijk grote (halve) bloemetjes te gebruiken en daartussen een kleiner gelijkaardig bloemetje (dit bloemetje was iets lager waardoor de twee grote bloemetjes het geheel in evenwicht hielden...).

Enige nadeel aan dit stukje is wel dat doordat het twee doorzichtige glaasjes zijn het werkstuk natuurlijk ook doorzichtig is (logisch). Door het doorzichtig-zijn is het echter niet evident om het stuk te verwerken in een ring of hanger, je ziet namelijk altijd de hanger of het plakvlak van de ring doorheen het werkstuk (wat natuurlijk niet de bedoeling is).

Tja, hetgeen ik wilde uittesten is wel gelukt maar de verwerking is nog in progress ...

Hieronder wel al het werkje op zich ...

3 opmerkingen:

 1. Die belletjes maken het af!!
  Tof dat het dan toch gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, maar ik moet wel toegeven dat ik niet op voorhand wist dat er belletjes in zouden komen. Ik weet ook niet precies hoe het komt en kan het dan ook niet nog een keer doen, spijtig ...
   Heb wel op een webshop bellenpoeder gezien, en een prachtresultaten dat ze daarmee maken (jaja, ik moet mij al inhouden om er niet meteen te gaan bestellen :)).

   Verwijderen
  2. Ik had ook niet gedacht dat het de bedoeling was geweest. Maar dat hoeft niemand te weten hé ;-)

   Verwijderen

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...