dinsdag 12 maart 2013

GLAS cabochonnetjes millefiori

Tja, als je een nieuw speeltje heb moet je dat natuurlijk uitvoerig uittesten.

Ik wilde deze keer met de hotpot wat cabochonnetjes met millefiori maken om dan later oorringen mee te maken.

Het idee was om met millefiori-glas (dat met het starterspakket was meegeleverd) te werken en dit op verschillende manieren:
1. tussen twee doorzichtige glasplaatjes: het idee is dat de bloemetjes van het millefiori-glas tussen twee laagjes doorzichtig glas gevangen zouden zitten.
2.een doorzichtig glasplaatje boven op het millefiori-glas: het idee is dat dan een glas-laag over het millefiori-glas ligt.
3. gewoon de millefiori op zich.

Nu, de praktijk was net iets anders dan de theorie.

Ik ben begonnen met het blauwe millefiori-glas tussen twee glasplaatjes te leggen, bij de rode heb ik enkel een glasplaatje bovenaan gelegd en ten slotte voor het millefiorietje apart heb ik niets gedaan. door de drie verschillende technieken (tussen twee plaatjes, een plaatje bovenaan en tenslotte enkel de millefiori) hoopte ik mooi het verschil te kunnen zien tussen de verschillende technieken.

Tot zover de theorie dus ...

In de praktijk vielen de bovenste doorzichtige glasplaatsje continue van de glasplaatjes, tot mijn grote frustratie natuurlijk. Misschien waren de millefiori's te klein en te hoog, wie zal het zeggen ...

Uiteindelijk heb ik het opgegeven en de bovenste doorzichtige glasplaatjes weggelaten. Gevolg, de blauwe millefiori bleven wel op een doorzichtig glasplaatje liggen en de rode millefiori werden gewoon de rode millefiori zonder meer.

Hieronder wat foto's ...


rode millefiori (links onderaan het oorspronkelijk idee om een doorzichtig glasplaatje over de millefiori te leggen)
 

oorspronkelijke opstelling ( 1 gewone millefiori, blauwe millefiori tussen twee doorzichtige glasplaatjes en 1 doorzichtige glaslaag op rode millefiori)

 
uiteindelijk resultaat (enkel bij de blauwe millefiori werd het doorzichtig glasplaatje behouden, de ander millefiori werden gewoon 'gesmolten')


uiteindelijk resultaat
close-up blauwe cabochonnetjes
 
 close-up 

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. amai wat heb je weer veel mooie dingen gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!
  Jammer dat het idee met de twee glaasjes niet gelukt is, kon het me zo voorstellen! Maar het eindresultaat mag gezien worden. En waarvoor dient het dan? Een ketting?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De koppeltjes heb ik voor oorringen gebruikt. De alleenstaande (blauw-groene achtergrond met roodkkleurige bloem) kreeg inderdaad een hangertje opgeplakt en kan nu aan een hangertje gedragen worden.

   Verwijderen

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...