vrijdag 11 april 2014

STOF een toiletzakje vol ...

Op het laatste stoffenspektakel in Kortrijk kocht ik wat toile cirée of in het mooi Nederlands: tafelzeil. De stand waar ik het zeil koch had echt zeilin alle kleuren en geuren. Ik koos voor frisse grassprietjes en mama voor bloeiende tulpen.

Omdat een toiletzakje toch afwasbaar of afdroogbaar moet zijn (het gebeurt al eens dat je je toiletzak net op dat natte plekje aan de wastafel zet) is tafelzeil ideaal om te gebruiken. Ook voor de voering gebruikte ik afwasbare stof (je weet maar nooit dat je douchegel uitloopt ...).
close-up van de binnenzak
 


Als patroon gebruikte ik het driehoetasje (patroon en tutorial vind je hier) dat ik wat vergrootte (er moet toch iets in kunnen hé). Ik voorzag het tasje ook nog van een binnenzakje, lijkt me altijd handig om niet je volledige tas naar klein grut af te moeten zoeken.

Omdat het toiletzakje een cadeautje is vulde ik het zakje alvast wat op met een oorstokjes, een zeepje, tandenborsteltje, tandpasta, oogbeschermlapje (of hoe noem je zoiets) en een naaisetje (altijd handig als je op reis bent ...).
Ik maakte verder nog een kaartenmapje, EHBO-zakje en een dubbele pottenlap (de vriendin houdt van bakken ... mmmm).

Kaartenmapje
Ik maakte al eens een kaartenmapje voor mezelf (zie hier) en vind dit eigenlijk wel een handig ding. Omdat ik ervan overtuigd ben dat de vriendin ook veel (klanten)kaarten heeft maakte ik er voor haar ook eentje.


door het drukke motief komt de stof niet echt goed uit

 
Handleiding is hier te vinden.

EHBO-zakje
Ook iets dat ik al eens voor mezelf maakte ... Tja ik moet toch eerst uittesten of iets deugd voor ik het aan een ander cadeau kan doen hé. Dit kleine tasje is eigenlijk ideaal om een kleine hoeveelheid medicijnen, pleisters, ... in te steken. Dit zit bij mij dan ook in mijn handtas en gaat ook altijd mee op reis gevuld met motiliumkes, immodiumkes, dafalgannekes, ... (klinkt leuker in verkleinwoorden, maar is helemaal niet zo leuk als je ze echt nodig hebt.). Denk nu niet dat ik een pillenmadam ben, maar ik ben gewoon graag voorbereid en heb ze ook graag bij om iemand anders uit de nood te helpen, en daarvoor komt dit kleine zakje goed van pas.

Mijn versie was nog met een drukknop, maar deze versie is met klittenband of velcro. De drukknop spant iets te veel en zet daardoor veel druk op de stof. Het mijne is nog niet gescheurd, maar je weet maar nooit ...

het rode kruisje in flock maakt het 'medicinaal'


gekronkeld lintje dat ik ter versiering opstikte
Handleiding is hier te vinden.

dubbele pottenlap
En dan nog iets dat ik nog niet voor mezelf gemaakt had ...

ook hier weer een druk motiefje dat het niet goed doet op fotoHandleiding is hier te vinden.

Alles werd samen in het toiletzakje gestopt en klaar is het cadeautje ...En nu maar hopen dat de vriendin van grasspietjes houdt hé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...