dinsdag 1 april 2014

GLAS Emailleren (4) rondjes in de rondjes

Naast de 2 plaatjes uit de vorige post voor op de ring met schroef kregen we nog een groot rond plaatje met een ronde uitsparing.

Dit plaatje was voorbestemd om een hanger te worden, maar ik besliste daar anders over. Een extra gaatje en ook dit plaatje kan op de ring met schroef geschoven worden (al dan niet met nog een extra plaatje).

koperplaatje met witte emailOok hier weer werden achter- en voorkant van een ander kleurtje email voorzien (kwestie van een ontelbaar aantal variatiemogelijkheden te hebben). Ik koos voor wit en naturel.


Op dit plaatje maakte ik aan de kant met de naturelle email gebruik van groene glasfrit voor net dat beetje extra.detail van de gesmolten groene glasfrit
 Door de verschillende gekleurde zijden van het plaatje en de combinatie met de andere koperplaatjes is er een veelheid aan mogelijke ringen, zie maar ...

                  

Mama gebruikte de techniek van het sjabloneren in haar plaatje. Kijk maar naar dat mooie rondje in het midden en die mooie bogen aan de zijkanten.
Voor haar achterzijde maakte mama gebruik van contra-email. Deze contra-email is een mengeling van alle verschillende emailpoeders, in dit geval waren dit de restjes of overbepoederingskes die dan gewassen en gedroogd werden en op die manier hergebruikt kunnen worden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...