zondag 6 oktober 2013

STOF schildpad

Het ene knuffeltje na het andere rolt hier momenteel van onder mijn naaimachine.

Ik maak graag knuffeltjes omdat ze er zo lief uitzien en leuk zijn om te maken en vooral ook zeer leuk om te geven zijn. Het leukste vind ik het opvullen van het knuffeltje. Zonder vulling ziet het knuffeltje er nogal slap en niet altijd even mooi uit, maar door de vulling komt het precies tot leven en komen alle schattige facetten tot zijn recht. Het is echt een heel leuk proces, nog een beetje vulling erbij of toch liever niet?

Persoonlijk steek ik liever een beetje te veel vulling dan te weinig ... Het is mijn ervaring dat de vulling na een tijd wat durft samenklitten en dan wat platter wordt, dus daarom een beetje extra vulling om op die manier de 'verplatting' wat in te calculeren.

Deze knuffel werd gemaakt voor een klein jongetje dat er binnenkort een broertje bijkrijgt. Voor het nieuwe broertje werd al een 'kraampakketje' in elkaar gestoken (foto's en bijhorende post volgen nog) maar ik vind dat de broertjes of zusjes van de nieuwgeborene zeker niet vergeten mogen worden. Dus zette ik voor de nu grote broer ook nog iets leuks in elkaar.

een oogloos schildpadje

De knuffel is groter uitgevallen dan ik gedacht had, maar dat zal de grote broer waarschijnlijk niet erg vinden. Nu heeft hij echt goed pak aan zijn knuffel.Leuk detail: ik had nog niet zo lang geleden dit leuke schildpaddenstofje gekocht maar had er nog geen geschikt projectje voor gevonden, maar nu dus wel. Welke stof kon ik beter gebruiken voor het maken van een schildpad dan het schildpaddenstofje?

Het blauwe stofje is een leuk dik, zacht, wollig winterstofje.

buik van het schildpadje
Nog enkele foto's van het afgewerkte schildpadje.

Kijk al uit naar de reactie van de grote broer op dit schildpadje.

Het patroon vind je hier.

Thank you for the pattern and tutorial Purl Soho.

2 opmerkingen:

  1. Hij is prachtig. Ik ben er zeker van dat dit de lievelingsknuffel van grote broer wordt!
    Een heel leuke shiii ;p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb net vernomen dat de papa van deze grote broer net 2 (echte) schildpadjes heeft gekocht!
    Wat een toeval :D

    BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...