maandag 7 december 2015

BETON kommetjes

Onlangs had ik een workshop kommetjes uit beton gezien.

Ik kon het niet laten om thuis een poging te wagen...

Door de pepe werd beton in de plaatselijke HUBO gehaald en door mijzelf kommetjes uit de action. Omdat ik niet zeker was of het wel zou lukken wilde ik natuurlijk niet echt dure kommetjes gebruiken, dus koos ik voor goedkopere kommetjes uit de action om als 'mallen' te gebruiken.

Ik mengde het betonpoeder met water tot ik een vloeibare pasta verkreeg. In de grootste kom schepte ik het beton en dan duwde ik het kleinere kommetje erin... Hierdoor kwam de betonpasta wat omhoog aan de randen en ontstaat een kommetje in het midden. Omdat het beton het kleinere kommetje omhoog stuwde legde ik nog een plankje met wat gewicht bovenop het geheel.

Ik heb het geheel een nachtje laten drogen. Na een nachtje kon ik mij niet meer inhouden en begon ik wat aan de kommetjes te trekken en duwen... Verbazingwekkend genoeg kwam het kleine kommetje onmiddellijk los en het beton uit de grotere kom krijgen vormde ook totaal geen probleem...

Hieronder wat foto's van het voorlopig resultaat (er moet nu nog geschuurd worden en dan nog wat kleur toevoegen, foto's van het uiteindelijk resultaat volgen dus nog ...).

de 'mallen'Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...