zaterdag 21 juli 2012

SPONGECAKE wit-groene bloemetjes

Had vanmiddag het idee om samen met mijn meme cupcakes te maken. Daar we afgesproken hadden dat ik bij meme en pepe ging eten, laadde ik dus al mijn bak-accesoires in mijn auto (zitten allemaal mooi samen in een doos). Eenmaal aangekomen besefte ik dat ik de bakplaten voor cupcakes, en papieren vormpjes vergeten was (die zitten natuurlijk niet in die doos) ... Typisch.

Maar er was een plan B: SPONGECAKE.

En zo geschiedde dat wij vanmiddag een spongecake in elkaar geflansd hebben, gedecoreerd hebben en natuurlijk ook al geproefd hebben.

Na het bakken hebben we een bakplaat op de spongecake geplaats zodat hij geen 'bolhoedje' meer had. Daarna wat voor chirurg gespeeld en hem in twee gesneden en opgevuld met patisseriecréme.

De versiering hebben we eenvoudig gehouden nl: een velletje witte rolfondant, een geel raster en op de snijpunten van de gele lijnen: groene bloemetjes met een 'zilveren hartje'.

Hieronder het resultaat! Met dank aan Meme!

PS: hij was lekker ook!

1 opmerking:

  1. Die cake ziet er inderdaad lekker uit. Mmmm... met patisseriecrème. Maar het moet gezegd: plan A, je cupcakes zijn ook altijd om van te smullen. (En soms ook te mooi om op te eten, maar veel te lekker om te laten staan)

    BeantwoordenVerwijderen

Altijd leuk om reacties en feedback te krijgen!

ook leuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...